Onze droomspeelplaats

GO!Freinetschool De Speelplaneet wil de komende jaren investeren in het domein om avontuurlijke en ontdekkende speel-en leerplekken te creëren voor de kinderen.

 

Onderzoekend: Door diverse speeleilanden vorm te geven, willen we tegemoetkomen aan de verschillende noden van de kinderen. Wij willen kinderen laten ervaren wat het is om in de natuur te spelen, met aandacht voor natuurlijke en tactiele speelelementen zoals zand, water, hout, stenen,…

Avontuurlijk: De speeleilanden zijn een plek waar kinderen verschillende bewegingsmogelijkheden ontdekken en zich sportief kunnen uitleven, waar ze tot samenspel komen, waar ze creatief en explorerend aan de slag kunnen en hun fantasie geprikkeld wordt.

Spelend: Wij hebben aandacht voor sociale vaardigheden en het welbevinden van het kind, daarom is er ook ruimte op de speelplaats om tot rust te komen en om te keuvelen in gezellige ontmoetingsplekjes.

Lerend: Wij willen tevens ons domein gebruiken als leerplek om onderzoekend en levend onderwijs aan te bieden vanuit onze Freinetpedagogie.

Contactacteer ons

Social media