De school zet zich in voor de buurt

Niet alleen voor onze eigen leerlingen, maar ook voor kinderen uit de buurt creëren wij leer-en leefervaringen. Zo voorzien wij naschoolse activiteiten voor kinderen van 2.5 jaar tot 12 jaar:

  • Yome: een combinatie van yoga en meditatie

Contact: yome.despeelplaneet@gmail.com

  • Ateljee Tevree: een muzisch vakantiekamp waar alle domeinen van muzische vorming aan bod komen.
    (Beeld-Muziek-Drama-beweging)

Contact: Ateljee Tevree

Verder staan wij open voor andere initiatieven, die samen mee willen bouwen en zich mee willen inzetten voor de kinderen uit de buurt. Ook voor volwassenen uit de buurt kan ons domein en onze infrastructuur een oplossing bieden om bepaalde initiatieven uit te werken en vorm te geven.

Ben je op zoek naar een zaal om dansles te geven of een ruimte om samen te komen met een praatgroep of om een workshop te geven? Dit kan! Neem dan gerust contact met ons op: directie@bsdespeelplaneet.be

Als school willen wij ook een maatschappelijke rol en een voorbeeldfunctie opnemen in de buurt, daarom engageren wij ons om samen te werken met lokale organisaties:

  • Samen met Natuurpunt zijn wij verantwoordelijk voor de paddenoverzet in de buurt
  • Nemen wij initiatieven om samen te werken met het lokale rusthuis
  • Samen met Mooimakers houden wij de buurt proper (via Stamtaken is dit een wekelijkse taak die de school op zich neemt)
  • De Lenteling is een initiatief om mensen uit de buurt op een fijne manier meer te laten bewegen, onze kinderen zorgen voor de fijne, mooie lectuur en opdrachten langs de weg, om de wandeling nóg leuker en interactief te maken
  • De buurt wordt uitgenodigd op evenementen en onze deuren staan altijd open voor een bezoekje

Contactacteer ons

Social media