Samen sterk!

GO! Freinetschool De Speelplaneet, een brede open school

Zoals het GO! de visie omschrijft: ‘Een brede, open school is een samenwerkingsverband tussen partners van verschillende sectoren, waaronder één of meer scholen, die samenwerken aan een brede leer-en leefomgeving op school en in de vrije tijd. Een brede school streeft maximale ontwikkelingskansen na voor alle kinderen en jongeren.’

Ons doel is om een netwerk te creëren van partners, organisaties en individuele vrijwilligers, die allen samenwerken om zo een krachtige leer-en leefomgeving te voorzien voor onze leerlingen, maar ook voor de omgeving en de mensen uit de buurt.

Onze leerkrachten, vertrekkend vanuit onze Freinetpedagogie, gaan op zoek naar activiteiten, waarbij onze leerlingen een brede waaier aan leer-en leefervaringen opdoen, waarbij ze op uiteenlopende manieren de opgedane competenties kunnen verruimen en verdiepen en waarbij ze leerlingen stimuleren om levensecht en levensbreed te leren.

De globalisering en de razendsnelle technologische ontwikkeling zorgen voor een toenemende trend naar segregatie. Als brede open school, willen wij de leerlingen van onze mini-maatschappij, dat wij ‘De Speelplaneet’ noemen, de kans geven om op te groeien met elkaar, niet naast elkaar en hun doen inzien dat hun eigen handelen zich in een maatschappelijke context afspeelt.

Contactacteer ons

Social media