Stamouders

Ouders nemen in freinetonderwijs een belangrijke plaats in.

Ook hier op de Speelplaneet bundelen ouders en voogden, grootouders en sympathisanten van de school hun krachten en vormen samen ‘de Stamouders’. Een enthousiaste, gezellige en warme groep waar iedereen zich thuis kan voelen.

Net zoals bij een boom is de stam het centrale gedeelte. Hij transporteert voedingsstoffen en biedt stevigheid en bescherming bij hevige omstandigheden. Een stam verbindt de uiteinden van de boom met elkaar.

En exact dat is wat wij doen.

· We zorgen voor een laagdrempelige verbinding tussen ouders door bvb. whatsapp groepjes per leefgroep; warme welkom woensdagen, communicatie via een maandelijkse nieuwsbrief met leuke en nuttige informatie, niet te vergeten data, gebundelde oproepen..;

· Praktische ondersteuning van het leerkrachtenteam en de dagelijkse schoolwerking bvb. klas was, lees- of zwemouders, vervoer bij uitstappen,..;

· Vormgeven en participeren in werkgroepen vb. organiseren van een evenement, onderhoud van schoolinfrastructuur tijdens klusdagen,..

· Bijdragen aan levend onderwijs door bvb. begeleiden van een atelier of workshops door je talent, hobby, job of vaardigheid in de klas te brengen; materiaal mee te geven; onderwijsondersteunend op te treden bij bvb. inspiratie om iets voor te stellen in de ronde; boerderijdieren voederen in de vakantie,..

Elk draagt zijn steentje bij op zijn eigen manier. Soms heel groot en zichtbaar, soms klein en krachtig. Met respect voor elkaar en ieders grenzen, maken we plezier, voelen we ons hier thuis en maken we samen school!
De Stamouders

Contactacteer ons

Social media