Stamtaken

GO! Freinetschool De Speelplaneet is een mini-maatschappij, waartoe iedereen zijn steentje moet bijdragen om er een fijne leefwereld van te maken. Zo zijn er verschillende taken die afwisselend per leefgroep worden opgenomen:

De mooimakers:

De leerlingen gaan op het hele domein afval verzamelen. De oudsten gaan ook buiten het schooldomein vuilnis verzamelen om zo mee te zorgen voor een propere buurt en hun steentje bij te dragen aan deze maatschappij. Laten wij als school het voorbeeld zijn voor anderen. Verloren voorwerpen dat ze op hun weg tegenkomen, worden verzameld en wanneer genaamtekend teruggegeven aan de eigenaar.

Beestenboel:

Deze klas verzorgt dagelijks de dieren op de boerderij. Ook rapen ze eitjes en verkopen deze voor een klein prijsje.

Groene trollen:

Deze klas draagt zorg voor de moestuin en voeren de daarbij horende taken uit. Van zaaien en plantjes kweken tot, onkruid wieden, water geven, oogsten, er iets lekkers mee klaarmaken en samen gezellig proeven of zelfs de oogst verkopen aan ouders en buurtbewoners.

De speelvogels:

Deze klas voorziet een spelactiviteit tijdens de middagspeeltijd en zorgt ervoor dat de speelkoffer netjes opgeruimd is.

De DJ’s:

Deze klas zorgt voor muziek tijdens de middagspeeltijd, waar iedereen naar hartenlust kan op dansen en bewegen.

Energiekids: 

Deze klas zorgt ervoor dat de chromebooks netjes in de kast zitten en aangesloten zijn om op te laden, checken of alle lichten uit zijn, ramen dicht zijn, verwarming op een lager pitje staat,…

De boekenmonsters:

Deze klas zorgt voor de schoolbib. Boeken uitchecken, terug netjes op hun plaats zetten en checken wie er nog boeken moet terug inleveren.

Contactacteer ons

Social media