Jaarlijkse activiteiten

Kennismakingsavond
In de eerste week van het schooljaar heeft traditioneel een kennismakingsavond plaats. Nieuwe ouders kunnen er kennismaken met de schoolwerking en het team. Natuurlijk zijn ook de andere ouders welkom. We overlopen wat er het komende schooljaar op stapel staat en stellen de werkgroepen voor.

Wintermarkt
Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie worden ouders en grootouders uitgenodigd om de vakantie feestelijk in te zetten. Op de speelplaats trekken we een heuse markt met kraampjes op waar je voor een kleine prijs allerlei lekkers kunt kopen. Voor de kinderen zijn er onder andere warme chocomelk en pannenkoeken, voor de volwassenen glühwein of een biertje. Traditioneel kunnen op de wintermarkt de pizza’s afgehaald worden die besteld werden bij leefgroep 5.

5

Evenement
Het eerste weekend van mei is voorbehouden voor het evenement van De Speelplaneet. Ouders, kinderen, grootouders, vrienden… iedereen is welkom. Het is de perfecte gelegenheid om met je eigen ogen te zien waar De Speelplaneet voor staat en waar de kinderen van de vijf leefgroepen en het team mee bezig zijn. 
Het thema van het evenement is elk jaar anders. Maar elk jaar is het mogelijk om met een persoonlijk gids (een kind of een ouder) de school te verkennen en iets bij te leren over Freinet.

13

Congres
Op het einde van het schooljaar vragen wij aan onze ouders om een tevredenheidsenquête in te vullen over de school en over de manier waarop wij het Freinetonderwijs in de praktijk brengen. De resultaten ervan worden getoond en besproken op het jaarlijkse congres. Alle ouders en leerkrachten worden daarop uitgenodigd en kunnen er mee debatteren.

Rockbrunch
In het derde weekend van september organiseert De Speelplaneet een rockbrunch. Leerlingen, ouders en grootouders zijn dan welkom op de school voor een uitgebreide brunch gevolgd door een muzikaal optreden. Bij goed weer wordt er gepicknickt op het gras. Een ideaal moment om op een aangename manier de leerkrachten en andere ouders te ontmoeten!

Quiz
Begin december heeft de jaarlijkse multimediale quiz voor ouders en vrienden van De Speelplaneet plaats. Doorgewinterde quizzer of amateur, we zorgen ervoor dat het voor iedereen een leuke avond wordt.

Communie/lentefeest
De eerste communie en het lentefeest worden op De Speelplaneet om de twee jaar georganiseerd voor Leefgroep 3. Het concept wordt in onderling overleg met de ouders bepaald.

Verhalentocht
Tijdens de verhalentocht geven de rasechte vertellers en acteurs van onze school (leerlingen, leerkrachten, ouders…) het beste van zichzelf. Je komt ze tegen tijdens een uitgestippelde wandeling in de omgeving van de school. Een hapje uit het vuistje hoort erbij. Een activiteit voor jong en oud!

22
ma di wo do vr za zo
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30